Egy egész napos Katamarán Kaland alkalmas az időutazásra.

A kelták korába eljutást garantálják a túravezetőtől megtanulható, kelta hagyományokra épülő játékos feladatok, amik a túra után is hasznosak.

A visegrádi várrendszernél (vízivár, alsóvár, felsővár) sodródás vagy a Salamon torony meghódítása könnyen a középkorba ringatja a felfedező túrázót.

A szerencsés Katamarán Kalandorok a római korba is eljuthatnak…

…mivel a verőcei kikötésünknél található a bal part egyetlen feltárt és megőrzött római őrtornyának alapfala. Itt elcsendesedve megjelenhet előttünk a pontonhíd, ami a római korban kötelekkel összekötve csatlakozott a szemközti Szentendrei-szigeten álló őrtoronyhoz.

Az őrtornyokat IV. században emeltette Valentinianus császár (361-375). A római helyőrség ezen az oldalon egy nagyobb és két kisebb őrtoronyból állt, melyeket egy várfal kötött össze.

Kristályosan csillogó érdekességet találsz itt: A rómaiak, Pannónia elfoglalásával, természeti kincsek, érceken túl a kelta kereskedelmi útvonalat akarták megszerezni, amit borostyánútnak neveztek, mert a legfőbb errefelé szállított luxuscikk, a borostyán volt.

Túravezetőink eljuttatnak e kor kapujába.


Fotók>>>
 .